• Actualitate
  • Administrație
  • Descoperă Teleormanul
  • Eveniment
  • Poiana lui Iocan
  • Special
  • Video
duminică, martie 26, 2023
Cronica de Teleorman / Ştiri din Teleorman şi nu numai
Nici un rezultat
View All Result
  • Actualitate
    • Cultură
    • Educație
    • Politic
    • Sănătate
    • Social
  • Administrație
  • Descoperă Teleormanul
  • Eveniment
  • Poiana lui Iocan
  • Special
    • Dezvăluiri
    • Interviu
    • Reportaj
  • Video
  • Contact
  • Actualitate
    • Cultură
    • Educație
    • Politic
    • Sănătate
    • Social
  • Administrație
  • Descoperă Teleormanul
  • Eveniment
  • Poiana lui Iocan
  • Special
    • Dezvăluiri
    • Interviu
    • Reportaj
  • Video
  • Contact
Nici un rezultat
View All Result
Morning News
Nici un rezultat
View All Result
Acasa Publicitate

Coniac – Combinat cu o varietate de mâncăruri şi alte băuturi

Andrei by Andrei
iulie 15, 2022
in Publicitate
0
Coniac – Combinat cu o varietate de mâncăruri şi alte băuturi
0
Distribuiri
Share on FacebookShare on Twitter

Coniacul se potriveşte bine cu o varietate de feluri de mâncare – de la supe la deserturi. Poate fi consumat că digestiv, după masă sau cafea, sau sorbit încet cu un trabuc cubanez aromat. Alegerea combinaţiei potrivite depinde de caracterul coniacului în sine, precum şi de structură cărnurilor, brânzeturilor sau a altor feluri de mâncare cu care este servit. Dacă coniacul este folosit ca aperitiv, atunci se bea de obicei pur, nediluat sau cu o picătură de apă – acest lucru îi permite să-şi dezvăluie notele caracteristice de condimente, flori sau fructe în gust. În toate celelalte cazuri, combinaţia gastronomică este determinată în primul rând de vârsta băuturii.

Coniac – Clasificare

Coniacul este clasificate în funcţie de vârsta:

  • Vârsta celor mai tinere băuturi spirtoase din coniacurile din clasa VS (foarte specială) este de 2 ani.
  • VSOP (Very Special Old Pale) – 4 ani.
  • Napoleon – 6 ani.
  • XO (Extra Old) – 10 ani.

Cu cât conicul se maturează mai mult în butoaie de stejar, cu atât gustul sau devine mai bogat. În buchet apar note de fructe uscate, nuci, condimente, roşu şi lemn de santal. Coniacurile tinere au un gust uşor şi, prin urmare, sunt cele mai potrivite pentru mâncăruri uşoare: brânzeturi tari, stridii, caviar. Tipurile de coniac mai matur sunt ideale cu ciocolată, carne de pasăre şi mâncăruri de vânat, ciuperci.

Cu ce să ​​bei coniac?

Coniacul învechit, matur se consuma curat, mai ales când vine vorba de degustare. Pentru a curăţa papilele gustative, coniacul se serveşte cu apă. Într-un cadru normal, coniacul poate fi combinat cu alte băuturi.

Cafea. Coniacul şi cafeaua sunt o asociere clasică. În mod ideal, cafeaua ar trebui să fie neagră, tare, fără zahăr. Dulceaţa băuturii nu va întrerupe gustul coniacului de struguri, ci doar îl va sublinia.

Ceai. O combinaţie ceva mai puţin populară pentru cei cărora le place ceaiul în loc de cafea. Se recomandă să se servească în acelaşi mod – tare şi fără zahăr. La soiurile mai tinere – poate fi fructat, iar la cele mature – negru.

Suc. Sucurile sunt rareori servite cu coniac matur, dar conicul tânăr este adesea combinat în cocktail-uri cu sucuri de portocale, mere, cireşe şi alte sucuri, iar la petreceri se beau suc imediat după coniac.

Cola. Deşi băuturile carbogazoase sunt mai mult asociate cu whisky-ul decât cu conicul, în ultimii ani chiar şi marile case franceze au început să promoveze asocierea îndrăzneaţă a coniacurilor VS şi VSOP cu Coca-Cola. Băuturile se beau separat, iar din ele se fac şi cocktailuri.

Perechea ideală pentru un coniac tânăr sunt brânzeturile moi şi semitari, inclusiv Edam, Gorgonzola şi Roquefort, Mascarpone sau cheesecake-urile. Dintre dulciuri se recomandă ciocolată albă şi alte deserturi cu un gust discret, delicat, care să nu întrerupă aroma băuturii.

O modalitate neobişnuită de a servi coniac VS este direct din congelator. Astfel, conţinutul de alcool este netezit, apare dulceaţă în buchet, iar gustul devine mai rotunjit. Coniacul foarte răcit este bine de combinat cu brânză Emmental şi Roquefort, cu alte brânzeturi elveţiene uşor aromate, cum ar fi Gruyère, precum şi cu brânză Brie şi de capră. De asemenea, se potriveşte bine cu fructe de mare, cum ar fi homarul.

Related Posts

Cât de dificil este să câștigi un jackpot la sloturi online
Publicitate

Cât de dificil este să câștigi un jackpot la sloturi online

decembrie 28, 2022
Politic

Deputat Florin Piper-Savu: Reglementarea prețurilor la energie este măsura necesară pentru rezolvarea crizei care afectează toți românii/ Declarație politică

octombrie 27, 2022
Alegi un copac natural sau artificial de Crăciun? Întrebare capcană…
Publicitate

Alegi un copac natural sau artificial de Crăciun? Întrebare capcană…

septembrie 15, 2022
Polaris M Holding angajează șofer
Publicitate

Polaris M Holding angajează șofer

august 29, 2022
ANUNȚ PUBLIC | Primăria Zimnicea organizează licitație publică privind închirierea unor spații comerciale și terenuri proprietate publică de interes local
Publicitate

ANUNȚ prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului – Zimnicea

august 24, 2022
ANUNȚ
Publicitate

ANUNȚ

august 8, 2022
Articolul urmator
Val de caniculă în Teleorman. Avertizările autorităților

Caniculă în Teleorman. Temperaturi ridicate până la finalul lunii

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ARTICOLE POPULARE

Biciclist accidentat mortal, la Tătărăștii de Jos

Biciclist din Măldăeni decedat după ce a fost acroșat de o mașină

martie 9, 2023
Au început filmările pentru Moromeții 3. Regizorul Stere Gulea revine în Teleorman cu echipa

Au început filmările pentru Moromeții 3. Regizorul Stere Gulea revine în Teleorman cu echipa

martie 3, 2023
Impiegat din Teleorman, prins beat la serviciu. S-a ales cu dosar penal

Impiegat din Teleorman, prins beat la serviciu. S-a ales cu dosar penal

martie 17, 2023
„Mărinimia” primăriței de la Olteni: Înmormântări, petreceri și arpagic cu bani din bugetul local. Prejudiciul ajunge la peste 1 milion de euro (II)

„Mărinimia” primăriței de la Olteni: Înmormântări, petreceri și arpagic cu bani din bugetul local. Prejudiciul ajunge la peste 1 milion de euro (II)

martie 1, 2023
Prejudiciu de peste 1 milion de euro la Primăria Olteni. Raportul exploziv al Curții de Conturi (I)

Prejudiciu de peste 1 milion de euro la Primăria Olteni. Raportul exploziv al Curții de Conturi (I)

februarie 28, 2023

ALEGEREA EDITORULUI

Invitați de seamă la Parada Europei

Invitați de seamă la Parada Europei

aprilie 14, 2019
Val de caniculă în Teleorman. Avertizările autorităților

Caniculă în Teleorman. Temperaturi ridicate până la finalul lunii

iulie 18, 2022
Percheziții la persoane bănuite de furt și profanare de morminte

Percheziții la persoane bănuite de furt și profanare de morminte

ianuarie 25, 2022
Dosar penal pentru angajați ai Spitalului Județean Alexandria, care şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile în cazul pacientei confirmată, sâmbătă, cu coronavirus

Medici, asistente și infirmiere de la Spitalul Județean sunt în auto-izolare

martie 30, 2020

Despre noi

Cronica de Teleorman / Ştiri din Teleorman şi nu numai!
Contact: 0 772 218 945 sau office@cronicadeteleorman.ro

Categorii

  • Actualitate
  • Administrație
  • Alegeri parlamentare 2020
  • Comunicate de presă
  • Cultură
  • Descoperă Teleormanul
  • Dezvăluiri
  • Educație
  • Eveniment
  • Interviu
  • Poiana lui Iocan
  • Politic
  • Publicitate
  • Reportaj
  • Sănătate
  • Social
  • Special
  • Video

Recent Posts

  • Percheziţii în Teleorman. Au vândut ilegal sute de kilograme de tutun. Prejudiciul estimat este de peste 120 de mii de euro
  • Nouă telormăneni reținuți, după ce ar fi înșelat firme de asigurări
  • Teleorman: 23 de percheziţii într-un dosar de infracţiuni economice
  • Teleorman, cel mai bătrân județ din România. Ponderea seniorilor este mai mare decât în orice stat european

© Copyright 2019 Cronica De Teleorman. Site web creat de Tandos Deluxe Web Design Alexandria

Nici un rezultat
View All Result
  • Actualitate
  • Administrație
  • Descoperă Teleormanul
  • Eveniment
  • Poiana lui Iocan
  • Special
    • Dezvăluiri
    • Interviu
    • Reportaj
  • Video

© Copyright 2019 Cronica De Teleorman. Site web creat de Tandos Deluxe Web Design Alexandria

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lorAcceptaRefuza Citeste mai multe..
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ