Înființarea stațiilor de transfer pentru preselectarea deșeurilor menajere este de mult timp subiect de dispută între autoritățile publice și Polaris M Holding, operatorul care asigură colectarea și transportul gunoiului menajer în Teleorman. Sunt patru ani în care se tot discută pe acest subiect, dar de rezolvat s-a reușit doar în unul dintre cele cinci orașe din Teleorman, la Videle. Aici, primăria și operatorul privat au reușit să găsească un teren corespunzător și s-a putut construi stația de transfer.
La Alexandria, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Turnu Măgurele, la scurt timp după alocarea unor suprafețe prin hotărâri de consiliu local, primăriile au revenit asupra deciziilor din varii motive: fie distanța față de zona rezidențială era mai mică decât cea prevăzută de lege, fie nu s-a putut identifica un teren corespunzător, deși în Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor este specificat că autoritățile locale trebuie să pună la dispoziția operatorului terenuri optime din punct de vedere al infrastructurii pentru contrucția stațiilor de transfer pentru deșeuri menajere.
Presați de îndeplinirea unei obligații asumate prin contract, reprezentanții Polaris M Holding recunosc că au fost dispuși să accepte orice ofertă a administrațiilor publice locale, în speranța că, ulterior, se va găsi o soluție rezonabilă. Dar s-au lovit de indiferență și lipsă de interes din partea primăriilor de orașe și municipii chiar și la avertizarea că se poate lua măsura extremă de sistare a colectării deșeurilor menajere, mai spun reprezentanții firmei.
Drept urmare, după patru ani de schimburi de hârtii, rugăminți și avertizări, s-a ajuns în instanță, Consiliul Județean Teleorman imputând Polaris M Holding nerealizarea obligației contractuale. Rămâne de văzut ce va hotărâ instanța și pe cine va găsi vinovat.