Greva de la CFR a afectat peste 100 trenuri, care nu au mai plecat din gări sau au oprit pe traseu și au acumulat sute de minute de întârziere. Directorii CFR spun că protestul spontan e ilegal, iar călătorii blocați își vor primi banii înapoi.
Peste 1.000 de angajați ai CFR au declanșat o grevă spontană, luni dimineață, nemulțumiți de faptul că legea statutului personalului feroviar nu se aplică și de faptul că salariile sunt mici.
109 trenuri au acumulat întârzieri, după ce șapte din cele opt regionale CFR au oprit activitatea. Singura regională unde activitatea nu a fost oprită este cea de la Timișoara.
Călătorii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate de protestul spontan de la CFR își vor putea primi banii înapoi, a anunțat compania de transport feroviar.
„Această acțiune este una spontană. E vorba de oprirea activității de către personalul CFR SA de la funcțiile impiegat de mișcare și operatori din centrele de conducere a circulației trenurilor. Nu este o grevă propriu-zis și, cel mai important, este ilegală”, a spus Alexandru Ioan Simu, directorul CFR Infrastructură.
„Am avut o întâlnire cu dl ministru și am găsit soluțiile potrivite pentru a depăși acest moment, dar aceste soluții trebuie să fie și sustenabile din punct de vedere economic. Ca vechi CFR-ist, îi rog pe toți colegii mei să înceapă deîndată lucrul, pentru că acțiunea lor se răsfrânge în economia națională, nu doar în transportul călătorilor, ci și în transportul mărfurilor pe calea ferată. Consecințele în acest moment sunt deosebit de grave”, a adăugat Simu.