Actualitate Educaţie

13 Feb. 2019
Educaţie

Forțele Aeriene Române în vizită la Alexandria

Cinci avioane F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și C27J-Spartan. au survolat miercuri, 13 februarie, spațiul aerian din Alexandria, la finalul întâlnirii tinerilor din localitate cu piloți, elevi și ofițeri specialiști care le-au împărtășit din tainele unei cariere militare în Forțele Aeriene Române.

12 Feb. 2019
Actualitate

Sindicaliștii din învățământul teleormănean cer mai mulți bani pentru școli

Circa 30 de profesori afiliaţi Sindicatului "Spiru Haret" au pichetat marţi, timp de o oră şi jumătate, sediul Prefecturii Teleorman, solicitând ca Ministerul Educației Naționale să renunțe la intenția de a diminua concediul anual de odihnă al directorilor din unitățile de învățământ de la 62 zile la 25 zile, plata sporului de uzură neuropsihică tuturor categoriilor de personal din sistemul educațional, inclusiv personalului personalului auxiliar, plata tuturor orelor la plata cu ora atât pentru cele cuprinse în programul școlar cât și pentru cele efectuate în programul “Școala altfel”.

23 Ian. 2019
Actualitate

Școlile și grădinițele se închid din cauza gripei, vineri, 25 ianuarie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a semnat, miercuri, un ordin care prevede suspendarea integrală a cursurilor în sistemul de învăţământ preuniversitar în ziua de 25 ianuarie.

23 Ian. 2019
Actualitate

O elevă din Turnu Măgurele a decedat după ce i s-a făcut rău la școală

O elevă de 17 ani de la Liceul Teoretic Marin Preda din Turnu Măgurele a decedat, sâmbătă, la un spital din București, după ce, cu o zi înainte, i s-a făcut rău la ora de desen.

14 Dec. 2018
Actualitate

Ministerul Apărării recrutează tineri pentru cariera militară. Înscrieri pentru admiterea în învăţământul militar

Centrul Militar Judeţean Teleorman anunță că, până la data de 01.03.2019, desfăşoară activităţi specifice de recrutare a candidaţilor (întocmirea dosarelor de candidat) pentru învăţământul liceal (colegii naţionale militare), universitar (Academii Militare, Universitatea Naţională de Apărare, Institutul Medico-Militar) şi postliceal (Şcoli Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri) pentru anul şcolar 2019-2020.

05 Dec. 2018
Actualitate

Când vor primi elevii și preșcolarii cornul, laptele și mărul?

Nici în pragul vacanței de iarnă, elevii și preșcolarii din Teleorman nu beneficiază de programul „Cornul și laptele”. De vină sunt lipsa de interes a agenților economici de a se înscrie la licitație dar și procedurilor greoaie, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Teleorman, Dănuț Cristescu.

23 Noi. 2018
Actualitate

Andreea Irianu din Roșiorii de Vede va reprezenta județul la faza națională a concursului “Bătălia cărților”

Andreea-Valentina Irianu este elevă de frunte a la Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roșiorii de Vede și are două pasiuni: folclorul și lectura. Și știe să le facă bine pe amândouă, la 12 ani.

20 Noi. 2018
Actualitate

Profesorii și antrenorii teleormăneni pot fi nominalizați la Premiul Mentor 2018

Fundația Pentru Comunitate premiază anual zece profesori și antrenori care au descoperit tineri talentați și au avut grijă de ei la începutul carierei lor. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

18 Noi. 2018
Actualitate

Două colegii retrogradate din cauza rezultatelor de la BAC

Rezultatele dezastruase ale examenului de bacalaureat din ultimii ani au dus și la consecințe. Două colegii din județ au fost retrogradate, iar din acest an școlar au devenit licee. Este vroba despre Liceu Anghel Saligny din Roșiorii de Vede și General David Praporgescu din Turnu Măgurele, ambele cu profil tehnic.

01 Noi. 2018
Actualitate

46 de unități de învățământ din Teleorman, cu toaleta în curte și fără apă potabilă

Nouă școli și 37 de grădinițe din Teleorman funcționează fără autorizație sanitară pentru că nu au apă curentă, toalete corespunzătoare, sau primarii și directorii nu s-au sinchisit să facă demersurile legale pentru autorizare, deși au trecut aproape două luni de la începerea noului an școlar.

17 Oct. 2018
Actualitate

“Cultural Treasure Chests”- proiect Erasmus implementat de Școala Alexandru Depărățeanu

În perioada 01. 10 - 05. 10.2018 a avut loc la Trezzano sul Naviglio, Milan, Italy, a patra activitate Transnational Project Meeting din cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli Erasmus+, “Cultural Treasure Chests”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

15 Oct. 2018
Actualitate

Elevii din învățământul profesional vor primi ”Bursa profesională”

După ce a anunțat mărirea cuantumului bursei sociale „Bani de liceu” de la 180 lei la 250 lei/lunar, Ministerul Educației anunță că toți elevii din clasele IX-XI din învățământul profesional, inclusiv învățământul dual, vor primi „Bursa profesională” în valoare de 200 lei/lunar.

09 Oct. 2018
Actualitate

Euroscola 2018 - Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" Alexandria

Euroscola 2018 - Echipa Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" Alexandria
Comunicat de presă


Vineri, 5 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, echipa Euroscola a Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" Alexandria a organizat un spectacol-eveniment pe platoul din fața Casei de Cultură Alexandria.

04 Oct. 2018
Actualitate

Antreprenorii High-Tech sprijină campania ,,Europa pentru NOI – Europa suntem NOI”

În perioada 20-25 septembrie 2018, echipa Euroscola a Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” Alexandria, formată din 24 de elevi coordonați de doamnele profesor Eliza SOTIRESCU și Florentina TOMA, a demarat activitatea Antreprenorii High-Tech.

02 Oct. 2018
Actualitate

Echipa Euroscola - Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria

Echipa Euroscola a Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria a desfășurat în data de 20 Septembrie 2018 prima sesiune de informare, conștientizare și promovare a beneficiilor aduse comunității de către proiectul realizat cu finanțare europeană- CALIFICAS - O șansă pentru integrarea pe piața muncii a șomerilor din regiunile Sud și Sud-Vest.