Actualitate Educaţie

05 Dec. 2018
Actualitate

Când vor primi elevii și preșcolarii cornul, laptele și mărul?

Nici în pragul vacanței de iarnă, elevii și preșcolarii din Teleorman nu beneficiază de programul „Cornul și laptele”. De vină sunt lipsa de interes a agenților economici de a se înscrie la licitație dar și procedurilor greoaie, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Teleorman, Dănuț Cristescu.

23 Noi. 2018
Actualitate

Andreea Irianu din Roșiorii de Vede va reprezenta județul la faza națională a concursului “Bătălia cărților”

Andreea-Valentina Irianu este elevă de frunte a la Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roșiorii de Vede și are două pasiuni: folclorul și lectura. Și știe să le facă bine pe amândouă, la 12 ani.

20 Noi. 2018
Actualitate

Profesorii și antrenorii teleormăneni pot fi nominalizați la Premiul Mentor 2018

Fundația Pentru Comunitate premiază anual zece profesori și antrenori care au descoperit tineri talentați și au avut grijă de ei la începutul carierei lor. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

18 Noi. 2018
Actualitate

Două colegii retrogradate din cauza rezultatelor de la BAC

Rezultatele dezastruase ale examenului de bacalaureat din ultimii ani au dus și la consecințe. Două colegii din județ au fost retrogradate, iar din acest an școlar au devenit licee. Este vroba despre Liceu Anghel Saligny din Roșiorii de Vede și General David Praporgescu din Turnu Măgurele, ambele cu profil tehnic.

01 Noi. 2018
Actualitate

46 de unități de învățământ din Teleorman, cu toaleta în curte și fără apă potabilă

Nouă școli și 37 de grădinițe din Teleorman funcționează fără autorizație sanitară pentru că nu au apă curentă, toalete corespunzătoare, sau primarii și directorii nu s-au sinchisit să facă demersurile legale pentru autorizare, deși au trecut aproape două luni de la începerea noului an școlar.

17 Oct. 2018
Actualitate

“Cultural Treasure Chests”- proiect Erasmus implementat de Școala Alexandru Depărățeanu

În perioada 01. 10 - 05. 10.2018 a avut loc la Trezzano sul Naviglio, Milan, Italy, a patra activitate Transnational Project Meeting din cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli Erasmus+, “Cultural Treasure Chests”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

15 Oct. 2018
Actualitate

Elevii din învățământul profesional vor primi ”Bursa profesională”

După ce a anunțat mărirea cuantumului bursei sociale „Bani de liceu” de la 180 lei la 250 lei/lunar, Ministerul Educației anunță că toți elevii din clasele IX-XI din învățământul profesional, inclusiv învățământul dual, vor primi „Bursa profesională” în valoare de 200 lei/lunar.

09 Oct. 2018
Actualitate

Euroscola 2018 - Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" Alexandria

Euroscola 2018 - Echipa Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" Alexandria
Comunicat de presă


Vineri, 5 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, echipa Euroscola a Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" Alexandria a organizat un spectacol-eveniment pe platoul din fața Casei de Cultură Alexandria.

04 Oct. 2018
Actualitate

Antreprenorii High-Tech sprijină campania ,,Europa pentru NOI – Europa suntem NOI”

În perioada 20-25 septembrie 2018, echipa Euroscola a Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” Alexandria, formată din 24 de elevi coordonați de doamnele profesor Eliza SOTIRESCU și Florentina TOMA, a demarat activitatea Antreprenorii High-Tech.

02 Oct. 2018
Actualitate

Echipa Euroscola - Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria

Echipa Euroscola a Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria a desfășurat în data de 20 Septembrie 2018 prima sesiune de informare, conștientizare și promovare a beneficiilor aduse comunității de către proiectul realizat cu finanțare europeană- CALIFICAS - O șansă pentru integrarea pe piața muncii a șomerilor din regiunile Sud și Sud-Vest.

01 Oct. 2018
Educaţie

Table interactive, în școlile din Videle. Urmează tablete pentru fiecare elev

În sălile de clasă sunt table interactive cu touch, iar creta a fost înlocuită cu stiloul inteligent, la școlile din orașul Videle. Dar sunt de ajuns și mâinile pentru scris, subliniat sau desenat pe tablele moderne.

25 Sept. 2018
Actualitate

Copiii de la Grădinița nr.10 au fost mutați, anunță primarul Alexandriei

Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria a anunțat, luni, că s-a finalizat transferul copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 și copiii beneficiază de transport gratuit la unitățile de învățământ preșcolar la care au fost mutați.

21 Sept. 2018
Actualitate

Rezultatele anchetei DSP Teleorman în cazul copiilor de la Grădinița nr. 10 care s-au îmbolnăvit

Copiii de la Grădinița nr. 10 din Alexandria s-au îmbolnăvit de enterocolită infecțioasă din cauza condițiilor precare de igienă asigurate de personalul de curățenie și din cauza mediului insalubru, este concluzia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Teleorman.
Este vorba despre circa 20 de copii care au ajuns la spital, unul dintre ei fiind transferat chiar in cursul anchetei epidemiologice la Spitalul de boli infectioase Victor Babeș din București.

 

11 Sept. 2018
Actualitate

Cu cărțile pe uliță. La Scrioaștea.

Un proiect inedit încearcă să prindă contur pe ulițele prăfuite ale unei comune din Teleorman.
La Scrioaștea, Relu Voicu vrea înființeze minibiblioteci ad-hoc în drumul copiilor spre școală și grădiniță. Pentru ca aceștia să le vadă în fiecare zi și să se împrietenească cu ele.

10 Sept. 2018
Educaţie

Zeci de școli și grădinițe fără autorizație sanitară, în Teleorman

S-a dat startul unui nou an școlar. Cu mic cu mare, elevii și preșcolarii se întorc în școli și în grădinițe. Numai că nu toate unitățile de învățământ îndeplinesc condițiile igienico-sanitare și mulți copii vor merge la toaleta din curtea școlii și își vor spăla mâinile la lighean.