Poiana lui Iocan

16 Mai 2018
Actualitate

„Salcâmul nostru genial din Sud”: Marin Preda

Mi-e imposibil să-mi amintesc și să înțeleg cum am putut trăi, din ce surse, toată toamna și toată iarna lui 41-42. Doar lucruri fără legătură, nefirești... N-aveam unde dormi, era lapoviță prin tot Bucureștiul și umblam fără oprire de la Gara de Nord la Gara de Est. Toată ziua și toată noaptea”. (Marin Preda)

14 Mai 2018
Actualitate

Mon cher, mi-e tare dor de dumneata…

„Salcâmul nostru genial din Sud”, Marin Preda, nu a plecat dintre ai lui, este mereu prezent la el acasă, în Teleorman, căci aici e lumea lui, pe care a prezentat-o cu fidelitate. De undeva, de sus, el este mulțumit că generațiile care i-au urmat îi iubesc arta scrisului pe care a slujit-o cu credință, hărăzit mult prea vremelnic să treacă în nemurire...
Este rândul nostru să nu lăsăm uitarea să se aștearnă, așa cum Marin Preda a făcut cu oamenii acestor locuri pe care, dacă-i întâlnești, nu-i poți uita, pentru că au ceva aparte.

Autor: Valentin Stângă / 15 Noi. 2017
Poiana lui Iocan

Nu suntem nici ai lui Dragnea, nici ai altui politician

Cât mai trebuie să suportăm noi, teleormănenii, jignirile moderatorilor de la posturile naționale de televiziune?

Autor: Cristina Dana Preda / 15 Noi. 2017
Poiana lui Iocan

PÂNĂ CÂND?

Nu mult a trecut până ce am constatat cu toții incapacitatea PSD-ALDE de a guverna și, adăugând la acest eșec intenția repetată de a oferi politicienilor care au incălcat legea un acoperiș de vreme rea, avem tabloul complet al cotidianului românesc.