Special Reportaj

03 Feb. 2019
Actualitate

[VIDEO&FOTO] Pompierul pe care hobby-ul l-a făcut multiplu campion național

Marius Florin Stancu, pompierul roșiorean cunoscut pentru pasiunea de a crește găini de rasă, se pregătește pentru o nouă competiție națională și aspiră la cel mai important premiu. După o întrerupere de un an, concursurile de profil se vor relua pe data de 8 februarie, cu un campionat național organizat în orașul Otopeni.

06 Ian. 2019
Actualitate

Tradiții de Bobotează, la Zimnicea: botezul cailor și aruncarea crucii în Dunăre

Zimnicea a fost în sărbatoare, duminică, sărbătoare prilejuită de marele praznic al Bobotezei, sărbatoarea Botezului Domnului în apele Iordanului. Bisericile orașului au fost pline de credincioși veniți la slujba sfintei liturghii, PS Galaction Stângă luând și el parte la slujba religioasă de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

03 Aug. 2018
Actualitate

Mănăstirea Plăviceni, loc de pelerinaj. Un ungur catolic va fi botezat ortodox cu prilejul comemorării lui Mihai Viteazu

Comemorarea celor 417 ani de la decapitarea Voievodului Mihai Viteazu, întâiul întregitor al neamului românesc, la data de 9 august, va fi prilej de mare sărbătoare la Mănăstirea Plăviceni. De la an la an, participă la eveniment tot mai mulți oameni din toate colțurile țării, mai ales după ce s-a dus vestea că osemintele voievodului ar fi fost descoperite aici, într-o groapă de lângă zidurile mănăstirii vechi.