Administraţie

12 Dec. 2018
Actualitate

La Zimnicea s-a dat startul proiectului româno-bulgar de dotare cu echipamente și utilaje pentru situații de urgență

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Zimnicea va beneficia de dotări importante cu echipamente și utilaje specifice pentru intervenție în cazul unor fenomene meteorologice periculoase sau cutremure, dar și de cercetare-intervenție pentru risc biologic și chimic, în valoare de aproape o jumătate de milion de euro.

11 Dec. 2018
Actualitate

CJ Teleorman, primă victorie în procesul privind anularea corecției pentru DJ 506

Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Consiliului Județean Teleorman și s-a pronunțat, marți, în favoarea anulării corecției financiare pentru lucrările de reabilitare a DJ 506 impusă de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

10 Dec. 2018
Actualitate

Iată, vin colindătorii!

Cete de colindători din diferite colțuri ale țării, participanți la Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Iată, vin colindătorii!”, vor da startul Sărbătorilor de iarnă, luni, 17 decembrie 2018, în Alexandria.

02 Dec. 2018
Actualitate

Roșiorii de Vede, un mare patinoar

Iarna s-a așternut peste România și a început deja să-și arate colții, lovind puternic cu zăpadă și temperaturi foate scăzute.
Printre victimele iernii este și Roșiorii de Vede, unde poleiul este întâlnit la tot pasul, atât pe trotuare cât și pe unele drumuri și chiar în centrul orșului.

30 Noi. 2018
Actualitate

Dorel s-a reinventat la Botoroaga!

Pe un ger de crăpau pietrele,  în ajunul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, doi Dorei mai mititei, asistați de gură-cască, vopseau Căminul Cultural din comuna Botoroaga. Asta, după ce, în zilele anterioare, s-au făcut reparații la coloane.

27 Noi. 2018
Actualitate

Primar din Olt acuză că în Teleorman nu se iau măsuri împotriva pestei porcine africane

Alexandru Chirea, primarul comunei Rusănești din județul Olt, acuză că pesta porcină africană (PPA) se răspândește în localitatea sa din cauza faptului că autoritățile din Teleorman că nu iau măsurile necesare față de mistreţii bolnavi din pădurile din județ.

27 Noi. 2018
Actualitate

Concert extraordinar organizat de Ziua României, la Alexandria

Consiliul Judeţean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, organizează sâmbătă, 1 DECEMBRIE 2018, un concert extraordinar de Ziua Națională a României și în cinstea Marii Uniri de la 1918, începând cu ora 16.00, pe Platoul Finanțelor Publice din Alexandria.

26 Noi. 2018
Actualitate

CJ Teleorman retrimite Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea statului

Primul proiect care se va dezbate în ședința Consiliului Județean (CJ) Teleorman, de luni, 26 noiembrie 2018, se referă la reîntoarcerea insulei Belina și a Brațului Pavel în domeniul public al statului și în administrarea Apelor Române.

22 Noi. 2018
Actualitate

Şarja de la Prunaru - Ceremonie publică de comemorare a eroilor Regimentului 2 Roşiori

La împlinirea a 102 ani de la Şarja de la Prunaru, Prefectura Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria comunei Bujoreni, Garnizoana Alexandria, Batalionul 325 Artilerie “Alutus” din garnizoana Caracal şi Episcopia Alexandriei şi Teleormanului organizează miercuri, 28 noiembrie 2018, ora 11, la monumentul comemorativ “Şarja de la Prunaru” din comuna Bujoreni, sat Prunaru, ceremonia publică de comemorare a eroilor Regimentului 2 Roşiori, căzuţi la datorie, anunță Consiliul Județean Teleorman printr-un comunicat de presă.

20 Noi. 2018
Actualitate

Fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și reducerea numărului de copii instituționalizaţi, în Teleorman

În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor - Reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Teleorman, va beneficia de fonduri europene pentru extinderea reţelei de asistenţi maternali şi reducerea numărului de copii şi tineri instituționalizaţi

20 Noi. 2018
Actualitate

Gara din Alexandria, la 123 de ani. Între mândrie și decădere

Inaugurarea Gării din Alexandria, la 20 noiembrie 1895, a fost prilej de mare mândrie pentru locuitorii urbei. Sute de alexăndreni au luat parte la unul dintre cele mai importante evenimente din viața comunității lor, bucuroși că vor avea posibilitatea să se deplaseze repede și confortabil în alte orașe din țară, făcând un salt uriaș de la călătoriile lungi cu căruțele de poștă.

19 Noi. 2018
Actualitate

Dumitru (Mitică) Arizan, salvatorul orașului Roșiorii de Vede, ignorat de autorități de peste 100 de ani

Nici măcar în an centenar, municipalitatea roșioreană nu a considerat necesar să aducă un minim omagiu lui Dumitru (Mitică) Arizan, cel care a salvat orașul de la pieire în urmă cu peste 100 de ani, plătind armatei germane, în locul primăriei, suma de 560 de mii de lei în monede de aur pentru a nu fi uciși cei aproape 13 mii de cetățeni și pentru ca localitatea să nu fie rasă de pe fața pământului.

16 Noi. 2018
Actualitate

Prefectura Teleorman: Nerespectarea măsurilor instituie în cazurile de pestă porcină africană este infracțiune contra sănătății publice

Prefectura Teleorman atrage atenția că "nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale (...), dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli ori a dăunătorilor, reprezintă infracțiune contra sănătății publice".

09 Noi. 2018
Actualitate

File de istorie locală - Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial

Orașul Zimnicea a găzduit, vineri, cea de-a treia ediție a Simpozionului Județean “Memoria trecutului. Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial. Centenarul Marii Uniri”.

06 Noi. 2018
Actualitate

Parcul Orășenesc Videle va fi modernizat cu fonduri europene

Peste 1,1 milioane de euro se vor investi, în perioada următoare, pentru reabilitarea și modernizarea Parcului Orășenesc Videle. Fondurile sunt alocate printr-un proiect transfrontalier derulat în parteneriat cu Primăria Lyaskovets (regiunea VelikoTârnovo),