Descoperă Teleormanul

06 Ian. 2019
Actualitate

Tradiții de Bobotează, la Zimnicea: botezul cailor și aruncarea crucii în Dunăre

Zimnicea a fost în sărbatoare, duminică, sărbătoare prilejuită de marele praznic al Bobotezei, sărbatoarea Botezului Domnului în apele Iordanului. Bisericile orașului au fost pline de credincioși veniți la slujba sfintei liturghii, PS Galaction Stângă luând și el parte la slujba religioasă de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

19 Noi. 2018
Actualitate

Dumitru (Mitică) Arizan, salvatorul orașului Roșiorii de Vede, ignorat de autorități de peste 100 de ani

Nici măcar în an centenar, municipalitatea roșioreană nu a considerat necesar să aducă un minim omagiu lui Dumitru (Mitică) Arizan, cel care a salvat orașul de la pieire în urmă cu peste 100 de ani, plătind armatei germane, în locul primăriei, suma de 560 de mii de lei în monede de aur pentru a nu fi uciși cei aproape 13 mii de cetățeni și pentru ca localitatea să nu fie rasă de pe fața pământului.

13 Noi. 2018
Actualitate

Iosif Paștina despre rolul din Moromeții 2: Am crezut că o să fie foarte greu să îl găsesc pe Niculae

În urma interpretării excelente a rolului lui Niculae Moromete, Iosif Paștina a demonstrat că există speranță pentru viitorul cinematografiei românești și sperăm să-l vedem interpretând multe roluri în cariera sa, care să se ridice cel puțin la nivelul stabilit de interpretarea din "Moromeții 2".

30 Oct. 2018
Actualitate

Caravana „Moromeții 2” ajunge la Alexandria

La Alexandria, filmul va putea fi văzut pentru prima dată la Sala Polivalentă, miercuri, 7 noiembrie, ora 19:00. Biletele au fost puse în vânzare online, pe Eventbook.ro, dar vor putea fi cumpărate și de la Sala Polivalentă.Prețul unui bilet este de 15 lei.

17 Oct. 2018
Actualitate

Brunch-ul de la Talpa “recidivează”. Sâmbătă, e masă mare în ograda lui Moromete

Platoul de filmare din comuna Talpa, județul Teleorman, unde s-au turnat cele două serii ale filmului “Moromeții”, va găzdui, sâmbătă, 20 octombrie, un nou eveniment care va împleti dragostea pentru opera marelui scriitor Marin Preda cu descoperirea tradițiilor culinare românești.

17 Sept. 2018
Actualitate

Cea mai mică bancnotă din lume se află în patrimoniul Muzeului Judeţean Teleorman

Bancnota de 10 bani emisă la începutul anului 1917 de Ministerul de Finanţe al României este cea mai mică bancnotă din lume ca mărime, potrivit World Records Academy, măsurând doar 33 x 44 milimetri. Totodată, este și bancnota cu cea mai mică valoare emisă vreodată în România. Obiectul se află în patrimoniul Muzeului Judeţean Teleorman.

03 Aug. 2018
Actualitate

Mănăstirea Plăviceni, loc de pelerinaj. Un ungur catolic va fi botezat ortodox cu prilejul comemorării lui Mihai Viteazu

Comemorarea celor 417 ani de la decapitarea Voievodului Mihai Viteazu, întâiul întregitor al neamului românesc, la data de 9 august, va fi prilej de mare sărbătoare la Mănăstirea Plăviceni. De la an la an, participă la eveniment tot mai mulți oameni din toate colțurile țării, mai ales după ce s-a dus vestea că osemintele voievodului ar fi fost descoperite aici, într-o groapă de lângă zidurile mănăstirii vechi.

21 Iul. 2018
Actualitate

Va fi brunch în ograda lui Moromete

S-au englezit moromeții! Sâmbătă, 4 august, este brunch în ograda lui Moromete, dar nu la Siliștea Gumești, ci la Talpa, acolo unde s-au făcut filmările celor două serii din filmul „Moromeții”, iar decorurile s-au păstrat peste ani și se vor mai păstra și de acum înainte, după cum spune primarul comunei, Benone Rababoc.

14 Mai 2018
Actualitate

Mon cher, mi-e tare dor de dumneata…

„Salcâmul nostru genial din Sud”, Marin Preda, nu a plecat dintre ai lui, este mereu prezent la el acasă, în Teleorman, căci aici e lumea lui, pe care a prezentat-o cu fidelitate. De undeva, de sus, el este mulțumit că generațiile care i-au urmat îi iubesc arta scrisului pe care a slujit-o cu credință, hărăzit mult prea vremelnic să treacă în nemurire...
Este rândul nostru să nu lăsăm uitarea să se aștearnă, așa cum Marin Preda a făcut cu oamenii acestor locuri pe care, dacă-i întâlnești, nu-i poți uita, pentru că au ceva aparte.

07 Mai 2018
Actualitate

Comorile Teleormanului: Rezervația naturală Pădurea Troianul

Iubire nemăsurată ne-a arătat Dumnezeu nouă, teleormănenilor, dăruindu-ne o pădure cu...bujori.
Da, o pădure care se întinde pe 71 hectare, Pădurea Troianul, devenită arie protejată de interes național, situată pe teritoriul comunei Troianul, din județul Teleorman.

24 Noi. 2017
Descoperă Teleormanul

Interviu: Andrei Hamza, coregraful Ansamblului Drăcşenelul: ”Indiferent de vârstă, jocul popular poate fi învăţat”

Atunci când vrei, se poate. Acest lucru l-au demonstrat cadrele didactice din localitatea Drăcşenei când au decis să înfiinţeze un ansamblu de dansuri populare. Voinţă era, elevi aveau, lipsea un coregraf. Marea lor surpriză a fost atunci când au aflat că tânărul poliţist din comună este dansator semiprofesionist.

Autor: Eugen Ovidiu Vlad / 09 Noi. 2017
Descoperă Teleormanul

Roșiorii de Vede – 130 de ani cu “ drum de fier”

S-au împlinit 130 de ani de la racordarea orașului Roșiorii de Vede la rețeaua națională de căi ferate și toți atâția ani de la construirea primei gări în oraș: Gara Roșiori, redenumită 60 de ani mai târziu, Gara de Est, dar cunoscută și acum ca Gara Veche.

09 Noi. 2017
Descoperă Teleormanul

Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru din Alexandria

Construită între anii 1869-1898 actuala catedrală a fost târnosită de Mitropolitul Iosif Gheorghian la data de 6 decembrie 1898.

18 Oct. 2017
Descoperă Teleormanul

Rezervația Naturală Pădurea Troianu, nepreţuită comoară botanică

Puțini sunt cei care știu că o pădure din Teleorman adăpostește una dintre cele mai prețioase comori botanice ale țării. Pădurea Troianu găzduiește bujorul românesc, specie unică în Europa, prezentă doar pe teritoriul României.

18 Oct. 2017
Descoperă Teleormanul

Top 10 obiective turistice din Teleorman

Desi prea putin, spre deloc, valorificat in ceea ce priveste obiectivele turistice, judetul Teleorman are o groaza de locuri care pot face parte, cu succes, dintr-un circuit turistic.