Video

06 Ian. 2019
Actualitate

Tradiții de Bobotează, la Zimnicea: botezul cailor și aruncarea crucii în Dunăre

Zimnicea a fost în sărbatoare, duminică, sărbătoare prilejuită de marele praznic al Bobotezei, sărbatoarea Botezului Domnului în apele Iordanului. Bisericile orașului au fost pline de credincioși veniți la slujba sfintei liturghii, PS Galaction Stângă luând și el parte la slujba religioasă de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

06 Ian. 2019
Actualitate

Declarații la cald la finalul meciului de volei România-Spania

Meciul de volei feminin dintre România și Spania, contând pentru calificarea la Campionatul European Feminin de volei, s-a încheiat cu înfrângerea tricolorelor, iar reprezentativa țării noastre a picat pe poziția secundă în grupa de calificare.

30 Noi. 2018
Actualitate

Dorel s-a reinventat la Botoroaga!

Pe un ger de crăpau pietrele,  în ajunul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, doi Dorei mai mititei, asistați de gură-cască, vopseau Căminul Cultural din comuna Botoroaga. Asta, după ce, în zilele anterioare, s-au făcut reparații la coloane.

08 Noi. 2018
Actualitate

Cum i-a împăcat Cuzin Toma pe spectatorii nemulțumiți de la Alexandria

Prezența lui Cuzin Toma la Alexandria a fost singura consolare pentru spectatorii nemulțumiți de sonorizarea proastă care a făcut imposibil de înțeles replicile din filmul “Moromeții 2”. Îndrăgitul actor a fost invitat de organizatori la o întâlnire cu spectatorii după terminarea proiecției, dar nimeni nu a anunțat acest lucru

25 Apr. 2018
Actualitate

Ministrul Daea, vizită neanunțată în Teleorman

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o vizită neanunțată și departe de ochii presei, miercuri după-amiază, în județul Teleorman. Prima oprire a fost la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Teleorman, acolo unde a discutat cu directorul Eugen Coman, despre situația cererilor unice pe suprafață pe care fermierii trebuie să le depună până pe data de 15 mai. Ministrul a stat de vorbă și cu fermierii care veniseră cu diferite treburi pe la instituție.

17 Ian. 2018
Actualitate

Funcția de manager al Spitalului TBC din Roșiorii de Vede nu poartă noroc

Ghinion pentru unul dintre aspiranții la funcția de manager al Spitalului TBC din Roșiorii de Vede: în ziua de dinaintea concursului, și-a rupt piciorul.
Laurențiu Săvescu, unul dintre cei doi candidați care și-au depus dosarul pentru concursul organizat, miercuri, 17 ianuarie 2018, este posibil să nu se mai poată prezenta la concurs, din cauze medicale. În această situație, Monica Costea va candida singură pe post și rămâne de văzut dacă va și câștiga concursul.

11 Ian. 2018
Social

Teleormanul riscă să fie îngropat în gunoi. Eco Sud a închis porțile depozitului de la Mavrodin

Mașinile care transportă gunoiul menajer din tot județul așteaptă în convoi la poarta închisă a depozitului de la Mavrodin, încă de dimineață. Eco Sud, firma care administrază depozitul a decis sistarea colectării gunoiului, din cauza unor restanțe pe care firma colectoare, Polaris M Holding le are către aceasta. Județul Teleorman riscă să se îngroape în gunoi în situația în care Eco Sud nu revine asupra deciziei de sistarea depozitării.
Rămâne de văzut ce măsuri vor adopta Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) și Consiliul Județean (CJ) Teleorman, pentru rezolvare acestei situații dar și în legătură cu faptul că nu primit notificări în legătură cu intenție sistării activității depozitului.

15 Noi. 2017
Interviu

Stere Gulea: ”Relația cu scriitorul Marin Preda, cu opera lui, a fost o problemă pe care a trebuit s-o tranșez”

Reporter: După 32 de ani v-ați întors ca să continuați un proiect care a ajuns un reper cinematografic și cultural în România. Cum ați regăsit Teleormanul și cât de greu a fost să reînodați povestea?

15 Noi. 2017
Interviu

Iosif Paștina: Este o șansă unică pentru un actor tânăr să poată juca în “Moromeții” II

Reporter: Rol mare în “Moromeții II”, foarte important. A fost o misiune grea? Iosif Paștina: O misiune destul de grea, să fiu sincer, dar sper să o duc la bun sfârșit.

15 Noi. 2017
Actualitate

Horațiu Mălăele: “Țăran absolut l-ar fi numit Țuțea pe Ilie Moromete”

Reporter: Mare bucurie să vă avem aici, în Câmpia Teleormanului. Cum a fost? Cât a fost de greu, cât a fost de frumos?
Horațiu Mălăele: Nu vă pot spune mai nimic pentru că, într-un fel suntem aproape la început, de abia de acum începe munca mai grea, de montat, de post-procesat și așa mai departe.