Actualitate Cultură

17 Dec. 2018
Actualitate

Alexandria a răsunat de colinde

Colindele, tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă din mai multe zone ale țării au ajuns în Teleorman luni, 17 decembrie, la a IV-a ediție a Festivalului Național “Iată, vin colindătorii”, organizat de Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria Alexandria.

06 Dec. 2018
Actualitate

Au fost decernate premiile concursului ,,Copiii noștri talentați”

115 lucrări au fost trimise de elevii ciclului gimnazial din judeţ pentru ediţia a XVIII-a a concursului de creaţie literară intitulat “Copiii noştri talentaţi”. Competiţia organizată de Biblioteca Judeţeană Marin Preda în parteneriat cu Consiliul Judeţean Teleorman şi Inspectoratul Şcolar, s-a desfășurat pe două categorii: proză şi poezie. În urma jurizării, un număr de 62 de lucrări au fost premiate atât la proză cât şi la poezie.

01 Dec. 2018
Actualitate

,,România la primul Centenar!", eveniment marcat la Peretu

Departamentul de Cultură al Grupului de Acțiune Locală (GAL) Câmpia Burnazului a organizat un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri în data de 1 Decembrie 2018, la Caminul Cultural Peretu.

01 Dec. 2018
Actualitate

Zimnicea a sărbătorit Centenarul

Zimnicea a marcat astăzi Centenarul Marii Uniri printr-un program artistic special pus în scenă pentru acest moment, dar și printr-o ceremonie de comemorare a eroilor zimniceni cazuți pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial.

01 Dec. 2018
Actualitate

Paradă militară de Ziua Națională la Alexandria

Peste 1000 de alexăndreni au îndurat frigul de afară pentru a lua parte la ceremonialul dedicat Centenarului Marii Uniri. Evenimentul a debutat la ora 10, sambătă, 1 decembrie. Cel mai așteptat moment al ceremoniei a fost parada militară.

01 Dec. 2018
Actualitate

Eroii Marii Uniri comemorați cu cinste la Roșiorii de Vede

De ziua națională a României, în toată țara au fost manifestații în onoarea românilor care s-au jertfit în timpul Primului Război Mondial pentru realizarea visului Marii Uniri. Primăria Roșiorii de Vede a ținut să marcheze această zi de maximă importanță printr-o ceremonie ce a durat aproximativ două ore.

27 Noi. 2018
Actualitate

Concert extraordinar organizat de Ziua României, la Alexandria

Consiliul Judeţean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, organizează sâmbătă, 1 DECEMBRIE 2018, un concert extraordinar de Ziua Națională a României și în cinstea Marii Uniri de la 1918, începând cu ora 16.00, pe Platoul Finanțelor Publice din Alexandria.

23 Noi. 2018
Actualitate

“Moromeții 2”, proiecție specială la Videle chiar de Ziua Națională

Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, va avea o proiecție specială la Videle, pe 1 decembrie, la Casa de Cultură, de la ora 18:00. Biletele în valoare de 10 de lei sunt disponibile la casieria Casei de Cultură.

23 Noi. 2018
Actualitate

Andreea Irianu din Roșiorii de Vede va reprezenta județul la faza națională a concursului “Bătălia cărților”

Andreea-Valentina Irianu este elevă de frunte a la Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roșiorii de Vede și are două pasiuni: folclorul și lectura. Și știe să le facă bine pe amândouă, la 12 ani.

19 Noi. 2018
Actualitate

Dumitru (Mitică) Arizan, salvatorul orașului Roșiorii de Vede, ignorat de autorități de peste 100 de ani

Nici măcar în an centenar, municipalitatea roșioreană nu a considerat necesar să aducă un minim omagiu lui Dumitru (Mitică) Arizan, cel care a salvat orașul de la pieire în urmă cu peste 100 de ani, plătind armatei germane, în locul primăriei, suma de 560 de mii de lei în monede de aur pentru a nu fi uciși cei aproape 13 mii de cetățeni și pentru ca localitatea să nu fie rasă de pe fața pământului.

13 Noi. 2018
Actualitate

Alexandria va mai avea un cinematograf

Oferta de filme pentru iubitorii genului din Alexandria va fi mai bogată odată cu deschiderea unui cinematograf privat în centrul comercial Winmarkt Alexandria (Strada Libertății 242). În reședința județului Teleorman mai funcționează o sală de cinema 3D în incinta Casei de Cultură din centrul municipiului.

13 Noi. 2018
Actualitate

Ioana Bugarin despre filmările la Moromeții 2 : „A fost o energie enormă care a venit către noi”

Întoarsă în satul Talpa din județul Teleorman, la un an după încheierea filmărilor, în ziua proiecției speciale a filmului Moromeții 2, actrița Ioana Bugarin, sau Ileana lui Costică Roșu din film, a mărturisit că se simte copleșită de atenția oamenilor și de curizitatea lor față de film, de actori, de toată echipa de producție.

13 Noi. 2018
Actualitate

Stere Gulea: “Horațiu Mălăele este un alt Moromete, este cu totul altceva”

La premiera filmului Moromeții 2, din comuna Talpa, județul Teleorman, din data de 10 noiembrie 2018, au participat câțiva dintre actorii din film: Dana Dogaru, Gheorghe Visu, Cuzin Toma și Iosif Paștina. Nu a putut lipsi, desigur, nici celebrul regizor Stere Gulea. Acesta ne-a împărtășit câteva informații ”din interior” precum și păreri despre satul românesc, în urma filmărilor

13 Noi. 2018
Actualitate

Iosif Paștina despre rolul din Moromeții 2: Am crezut că o să fie foarte greu să îl găsesc pe Niculae

În urma interpretării excelente a rolului lui Niculae Moromete, Iosif Paștina a demonstrat că există speranță pentru viitorul cinematografiei românești și sperăm să-l vedem interpretând multe roluri în cariera sa, care să se ridice cel puțin la nivelul stabilit de interpretarea din "Moromeții 2".

09 Noi. 2018
Actualitate

File de istorie locală - Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial

Orașul Zimnicea a găzduit, vineri, cea de-a treia ediție a Simpozionului Județean “Memoria trecutului. Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial. Centenarul Marii Uniri”.