Actualitate Sănătate

08 Feb. 2019
Actualitate

Focare de pestă porcină africană (PPA) la Segarcea Vale și Uda-Paciurea

Două focare de pestă porcină africană (PPA) au fost confirmate, luna aceasta, în judeţul Teleorman, la porci domestici din gospodăriile a doi cetățeni din Segarcea Vale și Uda-Paciurea.

05 Feb. 2019
Actualitate

A treia victimă a gripei, în Teleorman: un tânăr de 20 de ani. 79 de morți la nivel național

Potrivit celui mai nou raport al Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, între persoanele care au murit din cauza gripei în sezonul acesta este și un bărbat în vârstă de 20 de ani, din județul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A.

04 Feb. 2019
Actualitate

Tânăr din Alexandria, a doua victimă a gripei în Teleorman. 72 de decese la nivel național

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Alexandria a fost răpus de gripă, luni, 4 februarie, la Spitalul Matei Balș din București, fiind al doilea caz de acest fel înregistrat în Teleorman.

30 Ian. 2019
Actualitate

Epidemia de gripă închide grădinițele din Alexandria

Cursurile grădiniţelor din municipiul Alexandria vor fi suspendate începând de joi, în urma deciziei luate de prefectul Florinel Dumitrescu, împreună cu reprezentanţii conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman.
Având în vedere declararea epidemiei de gripă la nivel național de către Ministerul Sănătății și rata absenteismului de peste 20% în unitățile de învățământ de preșcolari din județul Teleorman s-a hotărât că este oportună suspendarea activității în toate gradinițele din municipiul reședință de județ.

30 Ian. 2019
Actualitate

Ministrul Sănătății a anunțat epidemie de gripă la nivel național

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat, miercuri dimineață, într-o conferință de presă, că s-a declarat epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii. Potrivit spuselor sale, circulaţia intensă a virusului gripal se va menţine inclusiv în luna februarie.

24 Ian. 2019
Actualitate

Ouă cu fipronil la o fermă din Scornicești care aparține aceleiași societăti care deține ferma din Drăgănești Vlașca

Societatea comercială care deține ferma avicolă de la Drăgănești Vlașca unde s-au depistat ouă cu fipronil recidivează în județul Olt. Și la ferma de păsări deținută de S.C. AT GROUP SA în localitatea Scornicești s-au descoperit ouă cu insecticidul care are interdicție de folosire în cazul animalelor destinate consumului uman.

17 Ian. 2019
Actualitate

Consiliul Județean Teleorman, campanie împotriva corupției din spitale

Consiliul Județean (CJ) Teleorman a anunțat, miercuri, lansarea unei campanii împotriva corupției în sănătate și a unei linii de telefon cu apelare gratuită la care cetățenii pot semnala încălcarea legii.

16 Ian. 2019
Actualitate

După decesul unui adolescent, alte trei suspiciuni de gripă la pacienți internați la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede

Adolescentul de 17 ani din comuna Gălăteni care a decedat, marți, în urma complicațiilor date de gripă pe fondul unei afecțiuni severe, este singurul caz de gripă confirmat, deocamdată, în județul Teleorman.

10 Ian. 2019
Actualitate

Ouă contaminate cu insecticid, comercializate în Teleorman, Olt și București

Un lot de 102.480 de ouă contaminate cu insecticidul Fipronil, de la o fermă avicolă din Drăgănești Vlașca au fost comercializate în magazine din Teleorman, Olt și București, potrivit reprezentanților Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

09 Ian. 2019
Actualitate

Șoc! Managerul Spitalului Caritas a semnat pentru propria suspendare

Lucian Alexe ar urma să fie suspendat din funcția manager al Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede, conform contractului colectiv de muncă și al contractului de managemet.

21 Dec. 2018
Actualitate

Pacientul infectat cu bacilul piocianic a murit la Spitalul Caritas

Bărbatul din Roșiorii de Vede infectat cu bacilul piocianic a murit, joi după-amiază, la Spitalul Caritas, unde era internat. Cauza principală a decesului este un stop cardio-respirator, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul Andra Priboi.

17 Dec. 2018
Actualitate

Adevărul despre infectarea unui pacient de la Spitalul Caritas cu bacilul piocianic

Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede a prezentat timp de mai multe săptămâni o variantă “coafată” în cazul infectării unui pacient cu o bacterie extrem de periculoasă, în scopul deja dovedit al ascunderii infecțiilor nosocomiale.

17 Dec. 2018
Actualitate

Alertă! DSP Teleorman închide patru secții importante și spălătoria, la Spitalul Caritas

DSP Teleorman a luat măsura radicală de a închide patru secții importante și a spălătoriei Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede, în urma anchetei declanșate după ce a fost identificat bacilul piocianic la un pacient internat.

14 Dec. 2018
Actualitate

Alertă de bacil piocianic la Spitalul Caritas

Chiar a doua zi după ce s-a redeschis spălătoria Spitalului Municipal din Roșiorii de Vede, după carantina instituită în urma depistării bacilului piocianic pe lenjeria proaspăt spălată, a apărut informația că bacteria periculoasă s-a instalat la Secția de Terapie Intensivă.

30 Noi. 2018
Actualitate

Bacterie periculoasă descoperită la spălătoria Spitalului Caritas

Spălătoria Spitalului Municipal Caritas din Roșiorii de Vede a fost închisă după ce a fost descoperit bacilul piocianic, un germene foarte rezistent la antibiotice, recunoscut și pentru capacitatea sa de adaptare la mediu.