Actualitate Sănătate

30 Noi. 2018
Actualitate

Bacterie periculoasă descoperită la spălătoria Spitalului Caritas

Spălătoria Spitalului Municipal Caritas din Roșiorii de Vede a fost închisă după ce a fost descoperit bacilul piocianic, un germene foarte rezistent la antibiotice, recunoscut și pentru capacitatea sa de adaptare la mediu.

16 Noi. 2018
Actualitate

Prefectura Teleorman: Nerespectarea măsurilor instituie în cazurile de pestă porcină africană este infracțiune contra sănătății publice

Prefectura Teleorman atrage atenția că "nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale (...), dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli ori a dăunătorilor, reprezintă infracțiune contra sănătății publice".

12 Noi. 2018
Actualitate

Ei își doresc, funcția nu-i vrea. Alt concurs ratat la Spitalul de Pneumoftiziologie

La cel mai recent concurs pentru funcția de manager al Spitalului de pneumoftiziologie din Roșiorii de Vede care a avut loc, miercuri, 7 noiembrie 2018, s-au înscris aceiași candidați: Laurențiu Săvescu, managerul interimar, și Monica Costea, șef Serviciu informatica și managementul calității serviciilor medicale din cadrul spitalului.

04 Noi. 2018
Actualitate

A murit asistenta din Zimnicea care a intrat în comă în timpul serviciului

Carmen Vătafu, asistenta care a intrat în comă, marți, la finalul turei de noapte la spitalul din Zimnicea, a murit duminică-dimineața, la Istitutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti. Era conectată la aparate, dar inima ei a cedat la ora 6.30. Familia a fost anunțată câteva ore mai târziu.

31 Oct. 2018
Actualitate

Asistentă de la spitalul din Zimnicea, în comă, după o gardă dificilă

O asistentă de pe Secția de Medicină Internă a Spitalului Orășenesc Zimnicea a intrat în comă, în timpul serviciului, în dimineața zilei de marți, 30 octombrie, spre finalul gărzii de noapte. Femeia se află internată la Institutul de boli cerebrovasculare din București, unde se zbate între viață și moarte.

29 Oct. 2018
Actualitate

INFORMARE cu privire la derularea Proiectului „Sănătatea ta contează! - Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov"

Primăria orașului Zimnicea

INFORMARE cu privire la derularea ProiectuluiSănătatea ta contează!"- Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov", derulat în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria
Perioada derulare contract 13.04.2017 - 13.04.2019

29 Oct. 2018
Actualitate

Focar de pestă porcină africană descoperit și în satul Beiu

Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată în probele prelevate de la porci dintr-o gospodărie din satul Beiu, comuna Ștorobăneasa, informează DSVSA Teleorman. 

20 Oct. 2018
Actualitate

Pesta porcină africană confirmată în satul Scrioaștea

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană (PPA) a confirmat prezența virusului acestei boli in data de 19.10.2018 pe probele prelevate de la patru porci aflați intr-o exploatație nonprofesionala din comuna Scrioastea, sat Scrioaștea.

18 Oct. 2018
Actualitate

Pesta porcină africană, focar confirmat în satul Cucuieți

Informațiile venite de la medicii veterinari din teritoriu în legătură cu apariția unui focar de pestă porcină (PPA) în satul Cucuieți, comuna Scrioaștea, au fost confirmate de autorități, în cursul zilei de joi. Mai mult de atât, există suspiciuni în ce privește existența unui alt focar, în satul Scrioaștea. În acest caz, se așteaptă rezultatul analizelor de laborator.

18 Oct. 2018
Actualitate

Surse: Încă un caz de pestă porcină africană, în Teleorman

După confirmarea cazului de pestă porcină africană (PPA) în după-amiaza zilei de marți, 17 octombrie, la un cadavru de purcel aruncat la marginea localității Slobozia Mândra, la circa cinci kilometri de granița cu județul Olt, sunt informații că a apărut al doilea caz, în satul Cucuieți, comuna Scrioaștea.

17 Oct. 2018
Actualitate

Concluzia CLCB: Nu se sacrifică niciun porc din cauza unui caz izolat de gripă porcină africană

Convocată de urgență, miercuri, 17 octombrie, ședința Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) Teleorman s-a finalizat cu concluzia autoritățile teleormănene că nu se impune sacrificarea preventivă a porcilor din gospodării după identificarea unui caz de pestă porcină africană (PPA)

15 Oct. 2018
Actualitate

Dănuț Cristescu: CT și RMN, până la sfârșitul anului, la Spitalul Județean din Alexandria

S-a așteptat ani de zile ca Spitalul Județean din Alexandria să achiziționeze echipamente CT și RMN, iar când, în sfârșit, s-a creat oportunitatea printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii, au lipsit constructorii acreditați în amenajarea spațiilor de funcționare a echipamentelor medicale.

13 Oct. 2018
Actualitate

Scapă Teodor Nițulescu de dosarul de la DNA?

Tribunalul Teleorman va judeca, în data de 6 noiembrie 2018, solicitarea DNA de renunţare la urmărirea penală într-un dosar în care fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu, era suspectat de “săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2009 – 2012”.

21 Sept. 2018
Actualitate

Rezultatele anchetei DSP Teleorman în cazul copiilor de la Grădinița nr. 10 care s-au îmbolnăvit

Copiii de la Grădinița nr. 10 din Alexandria s-au îmbolnăvit de enterocolită infecțioasă din cauza condițiilor precare de igienă asigurate de personalul de curățenie și din cauza mediului insalubru, este concluzia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Teleorman.
Este vorba despre circa 20 de copii care au ajuns la spital, unul dintre ei fiind transferat chiar in cursul anchetei epidemiologice la Spitalul de boli infectioase Victor Babeș din București.

 

05 Sept. 2018
Actualitate

Mii de copii și adolescenți din Alexandria, beneficiari de consultații și tratamente stomatologice gratuite

Aproape 6.000 de elevi și preșcolari din municipiul Alexandria au beneficiat de consultații și tratamente stomatologice gratuite la Centrul de profilaxie oro-dentară, în cele aproape șase luni scurse de la darea acestuia în folosință.